• Mówi się, że tostów można nie jeść przez długi czas. A kiedy tylko wylądują na talerzu, ich jedzenie wciąga do tego stopnia, że jak tylko znikną, od razu robimy następne. To danie, które w dużym stopniu zależy od naszego pomysłu i smaku. Tosty można przygotowywać na wiele różnych sposobów.  

      • brak danych
          • Tosty Hani

          • •★•PYSZNE I SZYBKIE TOSTY•★•

             

            Składniki:

            -4 kromki chleba tostowego

            -ser (taki jaki lubisz)

            -pomidorki koktajlowe (lub inny swój dodatek)

            -masło/margaryna

            -ulubiony sok

             

            Przygotowanie: 

            Nałóż na każdą kromkę chleba masło/margarynę. Na każdą kromkę daj dowolną ilość sera (w tym przypadku pół plastra na kromkę) i przykryj drugą kromką. Włóż tosty do tostera, i opiekaj je, aż będą lekko żółte lub złote (jak kto woli) następnie ostrożnie wyjmij tosty i połóż na talerzu. Pomidorki koktajlowe przekrój na pół i ułóż na talerzu obok tostów. Na koniec wlej swój ulubiony sok do szklanki.

             

            ★•★Gotowe!!! Hania życzy smacznego!★•★

          • Amelia, Oliwia, Basia, Karolina

          • Składniki:

            • chleb tostowy
            • nutella
            • kiwi
            • banany

             

             

            Wykonanie:

            Podpiec chleb tostowy. Następnie nałożyć nutellę. Ozdobić owocami.

            Smacznego

          • Lenka, Julia, Amelia

          • Smakowite tosty 

            Składniki: 

            *chleb tostowy 

            *sałata  

            *masło 

            *papryka 

            *pomidorki koktajlowe 

            *ser żółty, topiony 

            *szynka 

            *pieczarki  

            *szczypiorek 

            *kiełki rzodkiewki 

            Sposób przygotowaniaJ 

            Kromkę chleba posmaruj masłem. Nałóż szynkę, ser, pieczarki, paprykę, przykryj drugą kromką, w której możesz wyciąć serduszko. Kanapkę włóż do nagrzanego tostera i piecz przez około 5 minut. Po upieczeniu ostrożnie wyciągnij tosty i podawaj z ulubionym sosem oraz posyp szczypiorkiem.